Een carport: de veilige haven voor uw auto

carport, overkapping, veiligheid, auto, wagen, houbrechts

Veel chauffeurs denken dat een garage de beste oplossing is om je auto op te bergen en te beschermen. Maar niets is minder waar! Een carport biedt veel voordelen waar je niet altijd bij stilstaat.

Voordelen van een carport

Er bestaan verschillende soorten carports. Zo zijn er overkappingen die je aan de zijkant van je huis kan bevestigen, maar ook stand-alone carports. Daarnaast zijn ze ook in verschillende materialen te verkrijgen zoals: hout en aluminium. Daarom kunnen onze carports volledig gepersonaliseerd worden. Carports zijn dus best flexibel en geschikt voor elk budget, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Een groot deel van de bevolking denkt dat een carport niet dezelfde bescherming kan bieden als een afgesloten garage. Maar elke oplossing heeft zijn voor- en nadelen. Als je je auto in een garage parkeert kan het vocht niet ontsnappen, waardoor er dampvorming ontstaat. Zo kan roest zich sneller ontwikkelen. Door de constante luchtcirculatie wordt de wagen vanzelf droog geblazen. Een carport biedt ook een goede bescherming tegen bedreigingen van bovenaf. Regen, hagel, sneeuw, takken, vogelpoep, bladeren en dakpannen maken geen kans.

carport, overkappingen, auto, opbergen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn carport?

Niet iedereen heeft plaats om een garage te plaatsen langs de woning. In dat geval kan een carport een oplossing bieden. Het is gemakkelijker om te installeren als je minder plaats ter beschikking hebt. Een belangrijk verschil tussen een carport en een garage is de vergunning. Voor een losstaande carport heb je geen vergunning nodig zolang de totale oppervlakte onder 40 m² blijft.

Voor de meeste carport geldt wel een meldingsplicht, je moet de gemeente dus op de hoogte houden van je plannen. De hoogte mag maximaal 3,5m bedragen en je moet op 3m afstand blijven van het perceel van je buren.

Voor een aangebouwde carport heb je wel een vergunning nodig, in sommige gevallen is een melding bij de gemeente voldoende. Twijfel je over jouw carport, neem dan contact op met de dienst ruimtelijke ordening.

Multifunctionele overkapping

Een carport kan moeiteloos gecombineerd worden om er nog meer plezier uit te halen. Zo kan je de overkapping bijvoorbeeld gebruiken om je gereedschap te stockeren. Heb je een zwembad maar geen poolhouse? Geen enkel probleem, als de infrastructuur van je tuin dit toelaat kan de carport gebruikt worden als terras of een aparte ruimte om jezelf om te kleden. Als je het slim bekijkt heb je zelfs geen tuinhuis meer nodig!

Hoe je het ook bekijkt, een carport is de ideale oplossing om je auto te beschermen. Het is gemakkelijker om te installeren dan een garage en je hebt in vele gevallen geen vergunning nodig. Dankzij de ruime keuze aan materialen stel je een carport samen hoe jij het wil!

Heb je nog vragen over het plaatsen van een carport of overkapping. Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder! 

$show=/p/contact.html

Laatste updates_$type=slider$snippet=0$cate=0$hide=post$au=0$cm=0

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$hide=home$au=0$cm=0

Naam

acties,4,agenda,8,events,5,in de kijker,40,nieuws,69,nieuwsbrief,12,
ltr
item
BLOG | Houbrechts Bouwmarkt - Alken: Een carport: de veilige haven voor uw auto
Een carport: de veilige haven voor uw auto
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz7NMoucBSs5t8moY9vOUZXCu3Zbj4RHBMvIljL4axwuYellqDJYyTe9qgPFWspFDYBHOkclh1ssOjn221ZdI5JndNG2hOnyhSHNzGQnhKOjHKFMKMoD2kMSZdR-zJhVDbTzVudDhX180/s640/carport.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz7NMoucBSs5t8moY9vOUZXCu3Zbj4RHBMvIljL4axwuYellqDJYyTe9qgPFWspFDYBHOkclh1ssOjn221ZdI5JndNG2hOnyhSHNzGQnhKOjHKFMKMoD2kMSZdR-zJhVDbTzVudDhX180/s72-c/carport.png
BLOG | Houbrechts Bouwmarkt - Alken
https://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/2019/08/altijd-droog-genieten-met-dankzij-onze.html
https://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/2019/08/altijd-droog-genieten-met-dankzij-onze.html
true
3370418202942526090
UTF-8
Alle content geladen Geen content gevonden BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIVE ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaat gevonden Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy