Geniet op de Nationale feestdag van alles wat Limburg te bieden heeft!


Op 21 juli vieren we de Nationale feestdag, de ideale gelegenheid om te genieten van onze mooie provincie. Daarom geven we je graag enkele leuke tips om deze feestdag te vieren!

Sportief genieten 

Limburg is the place to be om te fietsen, zo fiets je zowel door het water als door de bomen. Aan knooppunt 91 in Bokrijk geniet je van het prachtig uitzicht en fiets je letterlijk “door het water”. Maar geen nood, je zal niet nat worden. Het fietspad neemt je mee van de ene kant van de vijver naar de andere. Op een bepaald moment zit je tot met je oren aan het wateroppervlak, een echte blikvanger!

In Pijnven, Hechtel-Eksel aan knooppunt 272 fiets je dan weer een stukje hoger. Hier fiets je door de bomen! Via een dubbele cirkel klim je tot op 10m hoogte tussen de bomen. Het is de perfecte manier om mens en natuur met elkaar te verbinden.

Wil je vanuit het water door de bomen fietsen? Geen probleem, er bestaat namelijk ook een fietsroute die deze twee bezienswaardigheden moeiteloos met elkaar verbindt. Op het einde van deze route kan je met trots zeggen dat je een marathon hebt gefietst

Picknicken in de natuur 

Limburg telt oneindig veel mooie, rustige plekjes waar je kunt gaan picknicken. De natuurparken en meren zijn prachtig, maar om de keuze gemakkelijker te maken hebben wij er enkele pareltjes opgesomd: 

De Lommelse Sahara 

In de Lommelse Sahara ontdek je bossen, zandvlaktes en verschillende vogelsoorten. Daarnaast kan je kiezen uit een aantal wandelingen van drie tot twaalf kilometer. Ben je ondertussen moe geworden van al dat wandelen? Niet getreurd, aan de balie van de Soeverijn kan je een gratis hangmat huren.

De Japanse tuin

In de Japanse tuin in Hasselt kunt je genieten van de Japanse omgeving, de vissen en - uiteraard - de mooie natuur. Hier kom je echt tot rust; de kalmte van dit landschap brengt je helemaal tot rust. Neem gerust een picknickmand mee, neem plaats op de bankjes achteraan de tuin en geniet! 

Parken en bossen in Limburg 

Natuurlijk willen we niet zeggen dat dit dé beste plaatsen zijn om te picknicken. Iedere stad of dorp heeft zijn pareltjes. Klik hier om de parken en bossen in jouw buurt te bekijken!

Ontdek Alken!

Houbrechts Bouwspecialiteiten is gelegen in Alken, onder andere bekend dankzij de brouwerij Cristal Alken - Maes. Alken is een mooie plaats om deze vrije dag door te brengen. Wij geven je graag enkele tips en hoogtepunten!

Mombeekvallei

Als je Alken te voet wilt ontdekken, dan is de Verborgen Moois Wandeling Mombeekvallei zeker een aanrader! Verscholen tussen de beemden en broekbossen verbergt het natuurgebied de Mombeekvallei haar heerlijke rust voor de buitenwereld. Dit langgerekt natuurgebied ligt op de grens tussen Alken en Sint-Lambrechts-Herk. Je kan dit eeuwenoude Haspengouwse valleigebied ontdekken via 2 wandellussen.

Via de rode wandellus daal je meteen af naar de vallei en verken je via kronkelende plankenpaden en over houten brugjes een mooi bewaard gebleven valleilandschap van bloemrijke graslanden, houtkanten en beekbegeleidende bossen.

Kies je voor de gele lus, dan combineer je een wandeling door de vallei met een zacht hellende klim naar het hoogste punt van Hasselt van waaruit je een mooi zicht hebt op de vallei.

Deze Verborgen Moois heeft 2 startpunten. Het startpunt Sint-Lambrechts-Herk situeert zich op de rand van de vallei. Het startpunt Alken situeert zich in het centrum van Alken, Koutermanstraat – vlakbij Jeugdhuis De Molen.

Speciaal voor kinderen: een grote waterattractie in Speeltuin De Alk! 

Op zondag kunnen alle kinderen vanaf 4 jaar, onder toezicht, zich GRATIS uitleven op de waterglijbaan ‘DE RAZENDE RIVIER’. Dat kan van 11 tot 18u. Deze glijbaan is 20m lang, 6m breed en 8,3m hoog.

Wil je kriebels voelen en een super sensatie beleven? Kom dan zeker naar Speeltuin De Alk in Laagdorp! 

Minigolf De Alk

Ben je toe aan een sportieve, gezellige uitdaging? Kom dan minigolf spelen in Sport- en Recreatiedomein De Alk! Het minigolf terrein is geopend van 13u tot 20u. 

Een reis door de geschiedenis 

Ben je gebeten door cultuur en geschiedenis? Dan hebben we de perfecte uitstap voor jou! In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren ontdek je de geschiedenis van de Neanderthalers tot de Romeinen. De hele zomer lang worden je smaakpapillen geprikkeld tijdens de proeftoch(t). Samen met je kinderen verken je de tentoonstelling aan de hand van verschillende opdrachten, weetjes en proeven. Kortom, plezier voor de hele familie!

Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de mode? Ga dan zeker eens langs bij het Modemuseum in Hasselt. In dit museum ga je terug tot 1745. Het Modemuseum is open op de Nationale feestdag, ga er gerust eens langs! 


Geniet van de Nationale feestdag!

$show=/p/contact.html

Laatste updates_$type=slider$snippet=0$cate=0$hide=post$au=0$cm=0

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$hide=home$au=0$cm=0

Naam

acties,4,agenda,8,events,5,in de kijker,40,nieuws,69,nieuwsbrief,12,
ltr
item
BLOG | Houbrechts Bouwmarkt - Alken: Geniet op de Nationale feestdag van alles wat Limburg te bieden heeft!
Geniet op de Nationale feestdag van alles wat Limburg te bieden heeft!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw5rv0LH0Xm383MGoiJx54zkgzu0GVzKIRi1BPXj_6q_YEI1hEKKbqhC2UvRb39TPj0ktAoHubYu9TgEuZSj6iBE1VtazZ2HnRt1IpfoaDnKvQ9FJwmkcr-M1iefTKJ54rLn85Dv3WStY/s640/dagje+limburg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw5rv0LH0Xm383MGoiJx54zkgzu0GVzKIRi1BPXj_6q_YEI1hEKKbqhC2UvRb39TPj0ktAoHubYu9TgEuZSj6iBE1VtazZ2HnRt1IpfoaDnKvQ9FJwmkcr-M1iefTKJ54rLn85Dv3WStY/s72-c/dagje+limburg.jpg
BLOG | Houbrechts Bouwmarkt - Alken
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/2019/07/nationale-feestdag-limburg-genieten.html
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/
http://houbrechtsplastiebouw.blogspot.com/2019/07/nationale-feestdag-limburg-genieten.html
true
3370418202942526090
UTF-8
Alle content geladen Geen content gevonden BEKIJK ALLES Ontdek meer Antwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA's UPDATES Bekijk alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIVE ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaat gevonden Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy